Alca Fashion perfecte T-shirts & Polo's

Wat ons drijft...

Waarom T-shirts niet passend zijn (en waarom dat niet jouw schuld is)

Een maat XL T-shirt kan gewoon als een L uitvallen, of af en toe ook als een 2XL of zelfs als een 3XL. T-shirt maten lijken soms net zo willekeurig als het land van herkomst. Met name in T-shirts voor mannen met een buikmaatje beginnend vanaf 2XL t/m 8XL zijn er geen standaard maten. Vandaar dat het niet jouw schuld is als een T-shirt niet perfect past.

Heb je een buikmaatje meer en ben je op zoek naar een XXL T-shirt voor je basiscollectie?

Zowel in de winkel als in webshops blijkt het een lastig verhaal om deze shirts te vinden en loop je snel tegen een aantal irritaties aan:

 • De onderkant van het T-shirt is óf te lang, te kort óf sluit niet mooi aan.
 • Resultaat: een soms snel zichtbare buik of slobberig uiterlijk. Dit kan je onzeker maken en dat is natuurlijk niet echt wat je wilt.
 • Daarnaast is het lastig om de juiste maat te vinden, loop je al snel tegen een T-shirt aan dat te klein is of te groot, van slechte kwaliteit is, of net niet de kleur die je voor ogen had.
 • Het kost vaak erg veel tijd en geduld om de juiste maat en kleur T-shirt te vinden. En als je vervolgens na lang zoeken, speuren en scrollen het perfecte T-shirt gevonden denkt te hebben....is het weer niet op voorraad.
 • Of wanneer je na veel rondkijken de juiste maat gevonden denkt te hebben, valt de grootte van het shirt bij de ene shop/winkel weer anders uit dan bij de andere. Bovendien blijkt ieder kledingmerk ook nog eens over een eigen maatvoering te beschikken.
 • De meeste extra XXL T-shirts vallen qua pasvorm tegen, van boven te wijd over de schouders hangend, te lange mouwen, een lubberende halskraag.
 • Kortom: ergernis en gedoe met vaak terugzenden tot gevolg.

Before and after 4XL T-shirts

Revolutionair nieuw T-shirt

 • Alca Fashion is een webshop met speciaal ontwikkelde basic T-shirts voor mannen met een buikmaat van 1XL t/m 8XL
 • Een Alca Classic T-shirt is zodanig ontworpen dat het bij de schouderlijn en borst perfect aansluit.
 • Het Alca T-shirt is ook aan de onderkant op een unieke en stijlvolle wijze aangepast voor de man met een maatje meer.
 • De geraffineerde pasvorm weet zelfs een forse buik-maat beter te camoufleren.
 • Resultaat: een veel betere uitstraling. 

Het T-shirt is namelijk uiterst nauwkeurig afgestemd op de mannelijke lichaamsverhoudingen tussen de extra large buikmaat, de borst en de schouders.
In het bijzonder voor de man die online een perfect passend T-shirt zoekt in de maten 1XL t/m 8XL.

Alca Fashion ®

De website met T-shirts voor echte, stoere mannen!

 • Alca Fashion is een webshop met speciaal ontwikkelde basic T-shirts voor mannen met een buikmaat van 1XL t/m 8XL. Een Alca T-shirt is zodanig ontworpen dat het bij de schouderlijn en borst perfect aansluit.
 • Aan de onderkant is het T-shirt aangepast en op een stijlvolle en geraffineerde wijze gemaakt, zodat de pasvorm zelfs een forse buik beter weet te camoufleren.

Op zoek naar grote maten T-shirts voor een buikmaatje meer?

Ben je qua buikomvang stevig aan de maat en ben je op zoek naar effen T-shirts in de extra grote maten van 1XL, 2XL, 3XL , 4XL, 5XL, 6XL, 7XL, 8XL?

In drie stappen is bij Alca Fashion het perfect passende T-shirt goed te vinden en makkelijk te bestellen.
Met de unieke 'buikmaat-tool' kun je snel en eenvoudig jouw exacte maat bepalen.

 1. Bepaal je maat 
 2. Kies uit ronde of v-hals
 3. Kies de kleur

T-shirts vormen de basiscollectie van je kledingkast

Iedere man vindt het fijn om in het bezit te zijn van bijvoorbeeld een paar mooie effen witte en zwarte basis T-shirts in de goede maat en met een goede pasvorm. Bijvoorbeeld voor onder een overhemd, onder een polo of lekker luchtig en sportief in plaats van een hemd.

Waar heeft de man nog meer behoefte aan?
Geen gezeur met eindeloos zoeken en scrollen op de webshop, maar gelijk het passende T-shirt kunnen vinden en snel kunnen bestellen.

Basis uitgangspunten Alca Classic T-shirts:

 • De juiste pasvorm van Alca Classic T-shirts.
 • Alca Fashion heeft unieke T-shirts laten ontwerpen voor de man met een buikmaatje meer. Een aantal mannen met verschillende maten hebben daarvoor model gestaan om uiteindelijk voor Alca Classic T-shirts de perfecte maatlijn te ontwikkelen.
 • De ontwikkelde basic T-shirts voor mannen met een buikmaat van 1XL t/m 8 XL zijn zodanig ontworpen dat het bij de schouderlijn en borst perfect aansluit.
 • Aan de onderkant is het T-shirt aangepast en op een stijlvolle en geraffineerde wijze zo gemaakt dat de pasvorm zelfs een forse buik beter weet te camoufleren.

5XL T-shirt before and after

Model Alca T-shirts blijft goed in vorm

Om een T-shirt lang goed te houden is het belangrijk dat deze na het wassen weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkomt. Daarom is 5% elastomeer aan de stof katoen toegevoegd om dit resultaat te kunnen bereiken.

Maatvast T-shirt

Dit betekent dat de maatvoering altijd constant blijft en het specifieke online bestelde Alca T-shirt niet de ene keer groter uitvalt, dan de andere keer.

Constante T-shirt kwaliteit

Je hebt er niets aan als een T-shirt na een paar keer wassen helemaal uit model is geraakt of gekrompen is. Daarom hecht Alca Fashion zeer veel waarde aan een goede kwaliteit stof en kiest en controleert bewust een katoensoort van goede kwaliteit. Er is gekozen voor Indiaas katoen, met lange gekamde vezel, dat als kenmerk heeft dat het minder pilling (pluizen) geeft en zachter aanvoelt.

Maat en waslabels

Het T-shirt is voorzien van een zogenaamde transfer met de maat en wasvoorschriften, dus geen last van hinderlijke labels in de nek.

Snelle levering en service

Alca Fashion hecht grote waarde aan de tevredenheid van haar klanten.
De klant staat centraal. Er wordt gezorgd voor een snelle levering van het product en als er problemen ontstaan, vindt Alca Fashion het zeer belangrijk dat deze zo snel mogelijk en adequaat worden opgelost.
Het product kan teruggezonden worden, je kunt het geld teruggestort krijgen of desgewenst kan er een nieuw artikel opgestuurd worden. Niet goed, geld terug.
Ook als er vragen en/of opmerkingen zijn over het product of over de service, wil Alca Fashion dit graag horen en zorgen dat er naar tevredenheid van de klant een verhelderend antwoord op wordt gegeven.

Alca Fashion Fabrikant

Anticiperend op de laatste ontwikkelingen in de kledingbranche produceert Alca Fashion haar grote maten T-shirts in Tunesië.

CO2 Neutrale productie

Alle Alca Fashion producten zijn geproduceerd in een CO2 neutrale productieomgeving. Het productiebedrijf waar de Alca Fashion producten met veel zorg en aandacht worden gemaakt heeft het CO2 neutraal label ontvangen.
Het CO2 neutraal label garandeert dat een organisaties actief hun lokale en wereldwijde klimaatimpact berekenen, verminderen en compenseren.

Alca Fashion SA8000 gecertificeerd

Het productieproces van de Alca Fashion ® T-shirts is SA8000 gecertificeerd.
Dit houdt in dat er controle is op de sociale verantwoordelijkheden en de arbeidsomstandigheden tijdens het produceren van de T-shirts, bijvoorbeeld geen kinderarbeid, het bieden van een gezonde- en veilige werkomgeving, uitsluiting van discriminatie, toezicht op de wettelijke bepalingen ten aanzien van de werkuren.